Jan-Willem: Als ik een wasserij inloop om in te meten, begint het al te kriebelen. In gedachten zie je het al staan

Aan het woord is Mechanical Engineer Jan-Willem (24), die na zijn afstudeerstage in 2012 bij WSP is blijven werken. ‘Op de MTS zocht ik een stageplek. Via via kwam ik bij WSP terecht, en dat beviel gelijk goed.

Tijdens mijn stage heb ik in het begin veel in de montage gewerkt, in Nederland maar ook ver daarbuiten. Daarna rondde ik mijn stage af op kantoor en dat beviel me het beste’. Na zijn stage werd hij gevraagd om bij WSP te blijven werken, en die mogelijkheid pakte hij met beide handen aan. ‘Nu werk ik vooral op kantoor. Projecten die via de afdeling Verkoop binnen komen, werk ik verder uit. Ik zorg voor de juiste tekeningen, waarmee ik de montage en onze eigen werkplaats kan aansturen.’

Dat veelzijdige bevalt hem prima. ‘Het mooie is, dat je een project van A tot Z meemaakt. Van begin tot eind betrokken, dat is echt het leukst. Als ik een wasserij inloop om in te meten, begint het al te kriebelen. In gedachten zie je het al staan. Vervolgens is het de kunst om het plan te vertalen naar praktische instructies voor onze monteurs, en alle andere partijen die betrokken zijn. Ik ben aanspreekpunt voor alle vragen, en word ook ingeschakeld als er ter plekke nieuwe of andere oplossingen bedacht moeten worden’. En die rol ligt hem goed. Ook intern binnen WSP. ‘Ik heb net een nieuwe collega ingewerkt, dat was een nieuwe uitdaging maar ook erg leuk om te doen’. Hij voelt zich binnen WSP als een vis in het water. ‘De afdelingen binnen WSP zijn hechte teams met gedreven professionals. We gaan er echt voor. Dat is mooi om te zien’.

Onze mensen

Werken bij WSP Systems

WSP Systems – innovatieve technologie voor de industriële wasserij. Klinkt saai? Echt niet! Met ruim 60 werknemers werken we elke dag aan oplossingen voor onze klanten in de wasserijwereld. Een wereld waar je misschien nooit bij stil stond dat ‘ie bestond. Maar als je er eenmaal in rondloopt, snap je hoe mooi ons werk is.

Bekijk vacatures Bekijk corporate site